الگوریتم (css) جستجوی ذرات باردار
CSS ازجدیدترین الگوریتم های فراکاوشی است که با استفاده از قوانین حاکم بر فیزیک الکتریسته اقدام به جستجوی فضای مسئله می کند، این روش در سال 2010 توسط پروفسور علی کاوه ودکتر طلعت اهری ابداع وبه اسم خودشان ثبت گردید.این روش از جمله جدیدترین الگوریتم های فراکاوشی است که قوانین مورد استفاده در این الگوریتم عبارتند از: قوانین کولمب و گوس از فیزیک وقوانین نیوتن از مکانیک کلاسیک .
معرفی الگوریتم CSS
Css مثل اکثر الگوریتم های فراکاوشی دیگر مبتنی بر جمعیت بوده که جمعیتی از المانها فضای جستجو را برای یافتن بهترین جواب ، جستجو می کنند که هر عامل جستجو گر در این روش یک ذره باردارCp نامیده می شود که مشابه یک کره باردار دارای شعاعی معلوم و باری متناسب با کیفیت جواب تولیدی ، خواهد بود، از این رو این ذرات قادر خواهند بود تا به همدیگر نیرو وارد کرده و باعث حرکت همدیگر شوند.
مکانیک نیوتنی مقدار حرکت ودر نتیجه موقعیت جدید ذره را تعیین خواهد کرد که در این حالت یک مرحله جستجو پایان می یابد ومرحله بعد جستجویه جدید آغاز می شود. درواقع مطابق این روش ،هر عامل جستجو گر مانند یک کره باردار الکتریکی در نظر گرفته می شود که می تواند سایر ذرات راتحت تاثیر قرار دهد یعنی آنها را جذب و دفع کند.از نقاط قوت این الگوریتم فراکاوشی نسبت به سایر الگوریتم ها این است که سه مفهوم اساسی در روش های بهینه سازی نظیر مرحله خود انطباقی، مرحله همکاری و مرحله رقابت به خوبی برای این الگوریتم در نظر گرفته شده است.
مانند بسیاری از روشهای فرا کاوشی، روش سیستم ذرات باردار یک روش چند عاملی است که به هر یک ازعوامل ، ذرات بارداریا CP گفته می شود که دارای بار الکتریکی برابر با qi است . بنابراین این ذرات یک میدان الکتریکی متناسب با qi ایجاد خواهند کرد.مقدار qi باید طوری تعریف شود که ذرات با جوابهای خوب دارای میدان الکتریکی بزرگتر و در نتیجه نیروی بیشتری باشند. نکته مهم اینکه موقعیت اولیه ذره به صورت تصادفی انتخاب می شود وسرعت اولیه تمام ذرات باردار صفرv_(i,j)^((0))=0 در نظر گرفته میشود.
- ۹۴/۰۶/۲۳